lördag 17 januari 2015

Stickad omlottskofta åt bebis

Den här bloggen ligger visst och halvsover, men så blir det ibland. För tillfället halvsover det mesta här hemma också, huset ser i stort sett ut som förr och den där ivern att fixa om här hemma har inte riktigt infunnit sig ännu, men det gör den varje vår så i väntan på den är jag fullt sysselsatt med att läsa böcker, se på film och sticka. Vi tar det ganska lugnt med andra ord.

För ett litet tag sedan stickade jag en bebiströja. Jag följde en beskrivning som jag hittade på bloggen Lindas Lantliga, klicka HÄR så kommer du direkt till beskrivningen.

Jag stickade med Novitas 7 bröder. Tröjan är till min systers bebis som blir Adams och Noahs första kusin då hen kommer till världen i vår. Storleken på tröjan mostvarar ungefär 50.




måndag 5 januari 2015

En vecka i Lappland

Vi är hemma igen efter en härlig vecka i Syöte, dagens tredje maksin med tvätt snurrar som bäst, Jonas är på jobb och vi ska få kaffegäster så här är allt sig likt.

Vi bodde i en stuga uppe på Pikku-Syöte, så nära backen att man kunde gå till backen. Fast vi åkte ändå mest i Iso-Syöte där det finns fler backar att välja mellan och även bättre backar att lära barnen i. Barnen förstod snabbt idén med att åka slalom, de lärde sig fort och tyckte om det så vi gjorde mest det. En dagsutflykt gjorde vi i skidspåret och en dag körde vi via djurparken i Ranua till Rovaniemi för att hälsa på julgubben. Långa och sköna pulkapromenader hann vi förstås också med och lite geocaching blev det också.

Till och med bilresan gick bra, körtiden var ca 11 timmar och båda gångerna klarade vi oss med endast en paus så resan upp tog ca 13 timmar då vi stannade hos Jonas mamma i Karleby en stund och resan ner tog 12 timmar. Vi kunde konstatera att våra barn är ganska duktiga bilåkare men nog var det tur att vi hade laddat surfplattorna med filmer och att det finns många bra ljudsagor att lyssna på på Spotify.


En vacker morgon på på Pikku-Syöte

Mycket snö

Skogspromenad på Pikku-Syöte. Där fanns en vandringsled med upplysta träd.

Julgubbens by i Rovaniemi.

Den roligaste backen i Iso-Syöte. Den var 1,2 km lång och barnen klarade den hela vägen på egen hand till slut. Pikku-Syöte syns i bakgrunden.