onsdag 14 juli 2010

Rundtur 3

Nu är jag tillbaka från semstern. Vi har lämnat in låneansökan och gjort en återbetalningsplan, så nu väntar vi på att förhoppningsvis få lånet beviljat. Sedan är vi skuldsatta de närmaste 23 åren enligt återbetalningsplanen.

Det var visst badrummen jag lovade att berätta lite om nu. Det nedre badrummet räknas inte som våtutrymme och där finns ingen golvbrunn, så därmed har vi preliminärt funderat på att ha samma golv där som i största delen av bottenvåningen, d.v.s. förhoppningsvis plankgolvet. Det nedre badrummet är ganska litet och blir sparsamt inrett. WC-stolarna i båda toaletterna kommer att vara av typen som sitter på väggen så att det är enkelt att torka golvet under. I nedre toaletten har vi valt en lavoar av vasmodell, alltså en som står ovanpå bänken.De är nog inte så praktiska att t.ex. tvätta små bebisrumpor i, men skötbord (om det behövs även i framtiden) har vi funderat på att ha i hjälpköket där det också kommer att finnas lavoar.

Hjälpköket, duschen och bastun kommer att göras enhetligt genom att vi använder samma golvkakel i hela utrymmet. Vi kommer att ha ganska stora kakel, men mindre av samma sort i bastun eftersom de är billigare och golvet i bastun inte syns så mycket. I alla fall rekommenderade inredningsarkitekten oss att göra så. I hjälpköket finns gott om plats för att hantera och sortera tvätt. Vi kommer inte att ha någon torktumlare, jag har aldrig använt en sådan och tycker att de är en aning onödiga. Vi kommer dock att ha ett torkskåp där man enkelt kan torka blöta halare och handskar m.m. Det går en dörr in till hjälpköket och strax invid den finns en stor golvbrunn med dusch där man enkelt kan spola av riktigt smutsiga galonbyxor och stövlar.

I duschen kommer vi att ha två duschar berdvid varandra. Vi har valt sånhärna rikigt stora runda.


Väggen mellan bastun och duschen kommer att vara genomskinlig från taket ner till kanske 2/3 delar, så att bastun känns större och inte så instängd för den är ganska liten. Även bastudörren blir helt genomskinlig. Den nedre delen av väggen som inte är genomskinlig kommer att prydas av dekorationsstenar av typen flodstenar, t.ex. dessa:


Övre våningens badrum är större än det nedre och där kommer vi att satsa på att ha ordentligt med skåp och lådor för allt som behöver finnas i ett badrum. Planeringen av dusch- och badrum gjorde vi tillsammans med vår inredningsplanerare hos Laattapiste, som hon samarbetar med, och vi har preliminärt valt denna badrumsinredning av märket DuoBad, serien heter Sekel.


Vi har dock inte fått någon offert därifrån ännu så vi får se om den ryms in i vår budget. I övre våningens wc kommer vi även att han en bubbelpool som placeras i det vänstra bortre hörnet, ungefär som denna:Färgerna i dusch- och badrum kommer i stort sätt att gå i brunt, beige och vitt.

Nu återstår ännu sovrummen och tv-rummet i övre våningen. Jag ska försöka beskriva dem i nästa inlägg.

1 kommentar:

  1. Det kommer ju att bli riktigt lyxigt. Nu får jag nästan lust att själv börja inreda ett hem. Och helst så fort som möjligt.. ;)

    SvaraRadera