onsdag 7 september 2011

Rutor och ränder

Att få tapeter på väggarna är definitivt en av byggandets höjdpunkter hittills. Idag har timmermannen tapetserat väggarna i hjälpköket, arbetsrummet och vardagsrummet. Jättefint blev det!

I hjälpköket blev det en blårutig tapet från Boråstapeter (New Classic 2515). Enligt mig passar den bra med såväl golvet som de lilarosa väggarna.


Vi har likadan tapet i vardagsrummet och biblioteket. Eftersom det kommer glasdörrar känns arbetsrummet/biblioteket lite som en fortsättning på vardagsrumemt, så det verkade logiskt att ha samma tapet. Även denna tapet är från Boråstapeter (View 3181), men inte från samma kollektion. Även i kök och TV-rum kommer vi att ha Boråstapeter, men hur de ser ut får ni veta senare.

Nu har vi även målat sovrummen och TV-rummet med den slutliga färgen. Det är således bara trappan, de två skrubbarna i övrevåningen och nedrevåningens wc som är omålade. I vårt sovrum och tv-rummet har vi samma färg. Vi har, precis som i resten av huset, målat med Tikkurilas Harmony, här föll valet på H484 "Mulperi".


Även den är en varm ljus färg, går mot brunt. Här ser ni också golvet och tapeten som kommer i vårt sovrum, den är från Vallila.

Barnens rum har vi målat med F351 "Kaiku". Det blev alltså samma färg i båda pojkarnas rum.

Adams rum. Det är en aning större än Noahs, men har mindre plats för infällda skåp och så går det upp lite rör här i hörnet.

Nu är avloppsreningsverket åtminstone nästan intäckt.

Vågar jag lova att det här är sista bilden på det?

Dessutom har Skärgårdens brunnsborrning idag installerat jordvärmepumpen och varmvattenberedaren.

Pumpen till vänster och beredaren till höger.

Det var allt för den här gången. Det är hela tiden fler som läser min blogg och det är ju roligt att veta att någon läser vad man skriver så tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar