fredag 27 april 2012

Tjuvstart

Idag har vi gjort munkar. Det är lite spännande att se efter två småbarn och 180-gradig olja samtidigt, men jag hade förberett mig väl och jag tänker inte utmana ödet och mina nerver på ett helt år igen.
Locket hade jag förstås nära tillhands och så använde jag faktiskt stektermometer för att kolla att temperaturen hölls någorlunda rätt. 

Dessutom hängde jag upp brandfilten (som hittills legat i ett skåp i köket där den säkert skulle ha gjort hemskt stor nytta) så att den skulle vara lätt att dra ut. 


Slutresultatet. Tyvärr blev vissa litelite degiga inuti. Jag måste lära mig att ha tålamod till nästa år. 

Varma munkar med hemlagat mjöd smakar gudomligt. I det här huset är det nästan första maj!

Här är receptet jag använde ifall någon vill ha det. Jag satte också i rivet citronskal och lite citronsaft och så gjorde jag munkarna lite större än i receptet, det blev ca 25 stycken.

2 kommentarer:

  1. vad använder du för recept på till mjödet? jag har försökt laga med det som står på farinsockerpaketen. i år får vi ännu vänta lite för att se hur det blev... men tidigare har det ibland blivit ok men ibland helt hemskt... glada vappen

    SvaraRadera
  2. Det är nog det på farinsockerpaketet vi brukar använda också. Hur mycket kolsyra det blir brukar variera lite från år till år, men annars brukar det nog smaka helt gott.

    SvaraRadera