onsdag 6 augusti 2014

En godgod tårta och cupcakes som aldrig är fel

Vi hade middagsgäster igår och till efterrätt hade jag gjort en tårta ur ett gammalt nummer av Hembakat och banancupcakes med nutellafrosting. Jag gjorde små cupcakes så jag gjorde en halv sats smet och frosting och fick ca 30 muffins.




Mazarintårta

Botten
2,5 dl mjöl
1 dl florsocker
100g smör, rumsvarmt

Fyllning
200 g mandelmassa, rumsvarm
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg, rumsvarma

Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
bär

1. Blanda ihop ingredienserna till bottnen. Lägg degen i kylskåpet en stund.
2. Tryck ut degen i en smord form.
3. Blanda mandelmnassan med ltuie smör i taget. Se till att ingredienserna är rumsvarma annars kan massan skära sig. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Häll i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader i 25 minuter. Låt kallna.
5. Vispa grädden med vaniljsockret och bred ovanpå tillsammans med bären.

Tårtan smakade inte sådär supermycket mazarin men som ni ser på receptet var den enkel att göra och riktigt god. En lite annorlunda variant av somrig tårta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar