fredag 24 oktober 2014

Två sorters bollar...

... av choklad. Vi ska på tumisutfärd till huvudstaden imorgon så barnen och jag bestämde oss för att baka chokladbollar att ta med till mommo som skall se efter dem imorgon. Lakritstokige Adam nappade förstås genast på idén att göra lakritsbollar och Noah gjorde vanliga med litelite kaffesmak. 





Vanliga chokladbollar


75 g smör (rumsvarmt!)
3 dl havregryn
4 msk socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao (mörk)
1-2 msk vatten (som jag rörde lite snabbkaffepulver i för kaffesmak)

Blanda allt, rulla bollar och rulla dem i kokos/mandelkross/strössel...

Lakritsbollar

100 g smör (rumsvarmt!)
4 dl havregryn
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk lakritspulver
0,5 dl kokosflingor
1 msk vatten

Blanda allt, rulla bollar och rulla dem i lakritsströssel.

Förvara i kylskåp. Jag tycker att de är godare kalla också.

Här finns förresten ett recept på nutellabollar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar