måndag 4 maj 2015

Fylltårta med blåbär och vitchoklad

Ankomsten av den lilla underbara anledningen till att jag nu får kalla mig moster ville jag fira genom att baka en tårta åt föräldrarna. 

Jag gjorde igen en vanlig ljus tårtbotten enligt principen lika delar. Det betyder att jag tagit fram tre lika stora glas, knäckt fem ägg i det första glaset och öst lika mycket socker i det andra glaset och sedan hällt mjöl i det tredje glaset. Cirka en tredjedele av mjölet var potatismjöl och i det glaset blandade jag också ner en tsk bakpulver. Sedan är det bara att vispa ägg och socker och sedan sila och vända ner mjölblandningen. Bottnen gräddade jag längst ner i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader.

Recepten på blåbärsmoussen och vitchokladmoussen hittar ni här.

En utmärkt kombination, båda fyllningarna var riktigt goda!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar