lördag 26 juni 2010

Början

Vårt husprojekt började egentligen kanske redan är 2004 då vi öppnade ett bostadssparkonto, för ända sedan dess har vi vetat att vi en dag skall bygga ett hus. Lite mer konkret blev vår dröm om ett hus då vi i december 2008 köpte en tomt mitt i skogen. I några år har vi sprungit på bostadsmässor, lusläst inredningstidningar och i huvudet planerat vårt hus. Planeringsstadiet har tagit lång tid, men det har varit värt det för nu är jag ganska säker på att vi vet vad vi vill ha och att vi kommer att få det som vi vill. År 2009 skaffade vi planritningar från Jukka-talo. Vi valde dem för att de hade den modell på hus som var närmast vår dröm och därför enklast att modifiera enligt våra önskemål. Resultatet var ett ca 180 m² stort 1,5-våningshus. Bygglovet beviljades i slutet av året. Nu under år 2010 har vi begärt offerter från olika husleverantörer och vi bestämde oss slutligen för Teri-Hus.

För en knapp vecka sen skrev vi under pappren med Teri-Hus och huselementen kommer förhoppningsvis att levereras i mars 2011. Garaget kommer att levereras som lösmaterial i oktober i år. Så nu är det spännande tider då bygget äntligen börjat ta fart, och dessutom återstår en del spänningsmoment som t.ex. kommer vi att beviljas vårt banklån (vi har inte ens lämnat in vår låneansökan ännu, men nog diskuterat med banken och vi har en klausul i avtalet med Teri-Hus som säger att avtalet förfaller om lånet ej beviljas) och kommer vi att hinna bli klara med hus- och garagegrunden innan vintern och innan garagematerialet levereras?

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att ni kommit igång med bloggen också, och inte bara med bobyggandet! Det ska bli intressant att få följa med vad som händer. :) Och vilket spännande första inlägg med cliffhanger och allt. ;)

    SvaraRadera
  2. Roligt att nån läser! :) Den här bloggen lär knappast bli en estetisk eller litterär upplevelse, men förhoppningsvis tycker nån att det är intressant att se hur projektet framskrider och kanske nån också får några tips om vad man skall eller, kanske mer sannolikt, vad man inte skall göra då man bygger! :) Fast litelite stolt är jag nog då jag lyckats fixa en blogg, Jonas har faktiskt inte haft nåt med den att göra ännu.

    SvaraRadera
  3. Du har nog lyckats riktigt bra utan Jonas hittills åtminstone. Och sedan när han själv fått lägga hus- och garagegrunden lär han nog vilja skriva om det, om inte annat än för att skryta med det. ;)

    SvaraRadera