torsdag 17 februari 2011

Köket är köpt!

Eftersom bebis envist är kvar i magen har vi idag hunnit skriva under pappren med köksleverantören. Vi hade redan bestämt oss för Zacus eftersom de var billigast, men då Keittiömaailma plötsligt bestämde sig för att de i alla fall kan sänka sitt pris med 1000 euro så att slutsumman blev samma som hos Zacus valde vi Keittiömaailma. Det blir Petra-kök och hjälpkök och möblemang till övre våningens badrum från A la Carte. Orsaken till att vi valde Keittiömaailma var kanske främst en känsla av bättre kvalitet och pålitlighet samt att vi gillade utseendet på köket mer, främst p.g.a. detaljer som modell på köksskåp och olika dekorationslister. Vi valde alltså att inte köpa skrubbar i detta skede.

Eftersom vår budget inte är en vacker syn valde vi att välja bort en del saker från köket för att få ner priset. Det blir ingen arbetsbänk av massvit trä, utan av laminat i färgen antik ek. Eftersom Keittiömaailma för tillfället (inom februari) har en kampanj då de ger all laminat på köpet sparade vi in en ganska stor summa på detta för vi har en hel del arbetsyta i vårt kök (och hjälpkök). Dessutom blir det inget skåp med apoteksmekanism utan två helt vanliga höga skåp med fasta hyllor. Ett apoteksskåp kostar nämligen 500 euro mer än ett vanligt skåp och det tyckte vi inte att det var värt.


Denna dörrmodell (Carita) valde vi. Listen ovanför skåpen kommer också med, men inte lamporna. Vi har också lister under skåpen, vilket saknas på bilden.

Till hjälpköket valde vi A la Cartes dörrmodell Amaro i matt vit färg samt ett brunt laminat som inte är en träimitation, men inte heller starkt mönstrat, ja det är lite svårt att beskriva så här. Men vi är nöjda i alla fall. I badrummet blir det dörrmodell Moselle som är så gott som likadan som den i köket.

Försäljaren har ännu inte skickat de senaste skisserna på utrymmena, men jag kan försöka få hit lite bilder sen då vi fått dem.

2 kommentarer:

  1. Inte så illa att få ner priset så mycket. Arbetsbänk i trä kan ni ju skaffa senare. Jag ville inte ha en sådan då man måste smörja en hel del ( har jag förstått) och med småbarn kanske man kan vänta några år;)

    SvaraRadera
  2. Ja tänk att det finns så mycket luft i deras priser att de kan sänka med 1000 euro och fortfarande gå på vinst. Kanske försäljaren fick lite mindre provision än han tänkt sig från början bara. Försäljarna påstår förstås att massivt trä inte alls kräver särskilt mycket, men vi har ingen erfarenhet av det så jag vet faktiskt inte. Men vi har fått höra att man inte behöver olja dem en gång i året ens då vi hört oss för. Sedan syns väl märken mycket mindre i massivt trä nog, då plast en gång blivit repat kan man ju inget åt det så det måste säkert bytas ut förr eller senare.

    SvaraRadera