tisdag 8 mars 2011

En vecka kvar!

Idag har Jonas fixat det (förhoppningsvis!) allra sista på grunden och tur är det för om en vecka kommer huset. Det känns ganska overkligt och konstigt just nu, kanske för att tankarna, med anledning av lillebrors uppdykande, inte kretsat så mycket kring bygget på sista tiden.

Vi har ännu en del byggmaterial som står lite i vägen på gården som vi måste flytta på, men annars är allting klart för husets ankomst. Förra veckoslutet ordnade vi snötalko på bygget och tack vare hjälp från så gott som alla mina närmaste släktingar lyckades vi röja bort snön så att vi fick ett ca 3 meter brett snöfritt område hela vägen runt huset. Det var ett heldagsprojekt men vädret var vackert och stämningen och talkoandan på topp, förmodligen till stor del tack vare min mammas goda köttsoppa och pannkaka som de duktiga snöarbetarna fick njuta av.


Här är snön på kortsidan till höger skottad, men på framsidan finns en del snö kvar ännu.


Men här är även framsidan så snöfri som den bara kan bli denna vinter.


Välförtjänt kaffepaus.

Nu hoppas vi bara att föret inte ställer till några större bekymmer nästa vecka för vägen till tomten är smal och det finns några branta backar som t.o.m. med personbil är ganska besvärliga att komma upp för om det är dåligt före.

3 kommentarer:

  1. Hej! Spännande att följa med ert byggande :) Måste bara få fråga om ni bygger mot våno hållet?

    SvaraRadera
  2. Jepp, i Gunnarsnäs. Förbi Skräbböle men före Tervsund och Våno.

    SvaraRadera
  3. :) Jag blir så frustrerad när vårt bygge går så långsamt, jag vill ju börja inreda nu! Men ännu far de till nästa månad innan jag kan börja spackla och måla..

    SvaraRadera