onsdag 16 mars 2011

Igår var den stora dagen

Här kommer en snabb lägesrapport mitt i byggstressen och småbarnskaoset med anledning av att huselementen levererades igår. Allt har hittills gått smidigt och bra, åtminstone så vitt vi vet. Vi har ju inte så mycket med uppsättandet av elementen att göra eftersom byggare från Teri-Hus sköter den biten helt själva. Nyfikna på hur det går och hur slutresultaten blir är vi ju förstås så vi har nog varit ganska många vändor till bygget igår och idag för att se hur det framskrider. Här kommer lite bilder på framstegen:

Vårvintern har hittills visat sig från sin bästa sida och ca kl 9.30 på tisdag morgon såg det ut så här då de började med att lägga de tre elementen vid burspråket på plats.


Då vi dök upp vid 15-tiden var alla nedre våningens element på plats och de två byggarna väntade på lastbilarna med övre våningens golv och väggar som de sedan började lyfta på plats.


På tisdag förmiddag 10.30-tiden var alla väggar ditlyftade och de höll på att lyfta takstolarna på plats. Här är huset fotat från baksidan.


Idag 18-tiden såg det ut så här snett framifrån och inifrån där de bärande väggarna är ditsatta.


3 kommentarer:

  1. Hurra!!! Det ser väldigt fint ut! Skoj! :)

    SvaraRadera
  2. VAU´, måste nog kännas som en liten milstolpe. Otroligt då det kommer i element, hjärnan vill inte riktigt hinna med.

    SvaraRadera
  3. Ja, helt klart ett framsteg från betongplatta :) Fast än så länge vågar man knappt tro att det kommer att bli inflyttningsklart en vacker dag.

    SvaraRadera