tisdag 19 april 2011

Det våras på bygget

Det att jag (igen) inte skrivit på länge innebär inte att det skulle stå stilla på bygget, tvärtom händer där någonting hela tiden. Det tycks bara vara lite svårt att hitta tid och ork att blogga med bygge och två små barn. I takt med att snön smält har garagmaterialet, som förhoppningsvis övervintrat intakt under snön, kommit fram och vi har också hittat en hel del andra överraskningar som man glömt att fanns där under all snö.

VVS-firman som vi anlitat har dock blivit ca en vecka försenad i sitt arbete så vi har inte kunnat gjuta golvet ännu. De håller som bäst på att installera vattenrören som ska gå mellan de två styroxlagren på golvet. Ovanpå styroxen skall det komma järn som golvvärmerören skall sättas fast i och sedan skall golvet gjutas. Vi kommer även att värma upp garaget med golvvärme så också det skall fixas nu samtidigt.

Rör i övre våningen.

Och så här såg det ut nere då vi höll på med styroxen som vi till största delen radade ut på egen hand.

Eftersom golvet inte är gjutet har timermannen inte börjat arbeta på insidan, men det finns nog att göra på utsidan också. Han har hittills hållit på med stommen till terassen och balkongen.

Och så har vi lyckats få ihop en (nästan färdig) provisorisk dörr också. Med tillhörande skylt eftersom det både stank och såg ut som en askkopp där inne. Vissa saker trodde man nog att var ganska självklara, men tydligen inte.2 kommentarer:

  1. Ja, ibland undrar man över självklara saker. Men detta slår nog det mesta, då det knappast varit så kallt att röka ute...

    Men fint har ni kommit igång. Går ju med fart detta!!

    SvaraRadera
  2. Nä, det verkar bara himla arrogant att slänga runt fimpar i precis hela huset.

    Jo, det är roligt då någon jobbar där hela tiden nu så att det varje gång finns något nytt att se då man kommer dit. Jag ska lägga upp mer bilder snart.

    SvaraRadera