onsdag 15 juni 2011

Lite färg på tillvaron

På en enda dag förvandlades nästan hela huset från grått till gult och vi står i evig tacksamhetsskuld till alla som hjälpte till med målandet, så stort tack! Det är bara några eländiga kvadratmeter gul färg och lite vitt också kvar att måla och så kan man ta om det roliga från början igen för det syns nog att det måste målas två gånger. Vi är i alla fall nöjda med resultatet så här långt. Så nöjda att bloggen förtjänar sin första frågesport. Bilderna blir större om man klickar på dem.

Fråga 1. Hur många bilar anlände talkogänget med?


Fråga 2. Hur många målare syns på bilden?


Slutresultatet

I skymningen. Föregående bild gör nog färgen mer rättvisa.

Det är intressant hur olika ljus kan få samam färg att se helt annorlunda ut. Vi lånade en provbit av golvet som vi valt och här kommer två bilder på den.För övrigt är en stor del av elen i nedre våningen dragen och skivorna är uppsatta på mellanväggarna. Golvvärmen är nu fixad i övre våningen så det är där det händer som bäst.

Tekniskt utrymme

Golvvärmerör

4 kommentarer:

 1. Hejsan! Råkade stöta på din bloggadress då jag surfade runt på mammapappaforumet tidigare idag. Tyckte jag såg ett bekant ansikte på en bild.. Så måste ta tillfället i akt och hälsa grattis till din man till båda barnen (förstås åt er båda!) och frun! ;o) Länge sen sist Jonas; men många hälsningar från Anna som en gång vandrade i Lemmenjoki med dig och ett gäng glada vildmarkskursare!

  SvaraRadera
 2. Snyggt värre Daniela! Vad lyxigt med så många medhjälpare. Vi fick nyligen ett tips gällande målningen och jag vill gärna vidarebefordra det åt er - det kan vara bra att vänta med att måla andra varvet - till nästa vår eller så, i och med att brädfordringen torkar, krymper och kan lämna omålade "springor", ränder, om man målar för tidigt. Tycker det låter logiskt. Vi hade tänkt måla nu genast före de vita listerna är på plats men vi tänker kanske om... Beslut på beslut va? ;) Kram, Maria W

  SvaraRadera
 3. Hej på dig Anna. Jo, man får gratulera till äktenskapet, barnet och huset ditåt också. Hoppas ni har det fintfint.

  Maria: Låter nog logiskt, jo. Vi måste väl få finslipat klart första varvet nu och sedan ta en funderar med hur göra åt andra varvet. Finns ju nog annat att göra också... :-)

  SvaraRadera
 4. Äntligen har jag hittat till din blogg! :) Kul med så mycket bilder. Det börjar arta sig ju! Ni ser ut att vara klara för inflyttning....så småningom..? Ska läsa lite mera nu när jag har brist på tidsfördriv!

  SvaraRadera