måndag 4 juli 2011

Hjälp, det är ju redan juli!

Det är mycket vi vill, måste och planerat att hinna med på bygget innan det blir höst. En del har blivit gjort, men trots att Jonas spenderat varendaste en kväll och alla veckoslut på bygget återstår ännu mer att göra. Som tur är det mindre än två veckor tills Jonas semester börjar (och efter det blir han föräldraledig ända till 2.1.2012) så det ser vi fram emot.

Timmermannen har semester som bäst, men övre våningens golv är nu klart och stommen till övre våningens mellanväggar hann han också sätta upp innan midsommar. Jonas pappa har dragit elen i övre våningen och själv har Jonas bl.a. fixat lite vindskyddsskivor i garaget och satt järn och gjutit i huset där som skorstenen, vedspisen och brasan skall komma. Vi har också äntligen satt låsen i dörrarna, men balkongdörren är ännu inte på plats, vilket vi borde åtgärda så fort som möjligt så att huset skulle fås helt i lås sedan. Låsen är dock inte samma färg som handtagen så vi vet inte riktigt om det får vara eller om vi skulle vilja byta ut dem. Handtagen har nog snyggare färg än låsen.Plats för vedspis, brasa och skorsten


Gång på vinden. Här skall det fyllas med massor av bergull på sidorna. Även detta är något vi borde hitta tid att göra inom en väldigt snar framtid.


En bild från övre våningen. Det här rummet håller Adam fast vid att är hans så det får säkert bli så. Klokt val av honom då det förmodligen blir husets svalaste rum.

Annat som vi också borde fixa så fort som möjligt är bl.a. det tekniska utrymmet i garaget så att vi skulle få diverse apparater på plats och innan höstvädret skulle vi nog behöva få brädfordringen och takteglen på garaget. Dessutom skall vi spackla väggarna i huset för hand själva och det borde vara klart innan timmermannen kommer tillbaka från semestern, så där har vi också ganska många timmars jobb framför oss. För tillfället har vi helt enkelt så många saker som det är lite bråttom med att vi inte riktigt vet vad vi ska prioritera. Släkten har än en gång lovat ställa upp, så nästa vecka skall det igen jobbas på talko på bygget.

Skittank. Det heter säkert något finare egentligen. Det är den som skall grävas ner i vår icke så barnvänliga pool. Ännu en sak att göra. Snart.

Kaoset på gården är också ett projekt i sig och min mommo och moffa har varit väldigt hjälpsamma då de har dragit ut spikar ur onödiga brädstumpar som de sågat till ved. Förhoppningsvis får vi elda massor i vedspisen och brasan redan denna vinter!


Plankved

Dagens program bestod i att för jagvetintehurmångtegången att fylla släpet med byggskrot och köra till avstjälpningen.


Alltid ivrig att hjälpa.


I övermorgon kommer alla kakel och dem ser jag fram emot att titta lite på bara vi får dem inburna. Jag återkommer med bilder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar