lördag 8 oktober 2011

Lite golv och de sista kaklen

Idag satt hela familjen runt köksön och åt cupcakes med mina föräldrar och syskon medan mörkret sänkte sig utanför och vi hade det så ljust och hemtrevligt inne så det kändes väldigt mycket som ett hem, härligt! Vi pratade om julen och sånt och jag kan redan nu säga att det enda, det absolut enda, jag önskar mig i julklapp, födelsedagspresent eller inflyttningspresent om man nödvändigtvis vill ge något är ett litet bidrag till inredningskassan eller ett presentkort till typ IKEA.

Till den gemytliga stämningen i köket bidrog säkert att mellanrummet ovanför arbetsytan nu är kaklad och det blev fint.

Jag gillar verkligen kaklen men lite tassigt blev det kanske att ha dem den här vägen då tapeterna är rutiga. Vi bestämde för länge sedan att vi ville ha kaklen så här och sedan då vi ganska plötsligt kom på att vi vill ha rutiga tapeter så kom vi aldrig att tänka på hur det passar ihop förrän jag såg slutresultatet idag.

Även tamburen är kaklad. Det är samma kakel som i grovköket.

Vi har fläckar på linsen märker jag nu. Bilderna håller alltså lika bra kvalitet som alltid.

De här kaklen i nedervåningens wc ser dock till färgen inte riktigt ut som jag tänkt mig, men så har vi inte rätt belysning där nu heller så det blir kanske bättre.

Bordet blev ju fint i alla fall. Det är gjort av en skiva i massiv ek från IKEA och timmermannen har sedan kapat den såhär snyggt. Det blev lite över av den så vi sätter kanske upp en vägghylla på väggen bakom wc-stolen också.

Och nu har vi också laminat på golven i sovrummen. Valet föll på Pergo Natural Oak i plankmodell, 1288 x 195 mm. Vi köpte även det via lokala Praktia eftersom det var förmånligast. Att vi ville ha plankliknande golv stod klart redan från början, men att hitta rätt nyans var svårare. Hittills är vi nöjda med valet, det är inte för gult, inte för rött, inte för mörkt och inte heller för ljust. Vi har samma golv i övre- och nedrevåningen men i nedrevåningen har vi valt varianten med v-fasning, alltså med springor mellan "plankorna".

Verkligt vackra prickar på linsen. Adams rum.

Vårt sovrum.

På måndag kommer delarna till trappan.

4 kommentarer:

 1. Börjar ju faktiskt se riktigt hemtrevligt ut! :) Lite möbler bara.. Eller så flyttar ni in till julafton me en julgran och ingenting annat och hoppas på att allt kommer i paket.

  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Jag tror ditt förslag är ganska nära verkligheten!

  SvaraRadera
 3. Har verkligen gått framåt med stormsteg.

  Angående kaklen i köket så kommer det nog sticka till i dina ögon och sedan blir du van ;)Stör det mycket får du sätta en grönväxt precis vid utkanten av kaklet för att bryta av.

  Men sjukt snyggt hem kommer ni att få och snart flyttar ni in.

  SvaraRadera
 4. Tack! Gissa om vi börjar längta efter att flytta!

  SvaraRadera