lördag 5 november 2011

Man måste passa på att fota medan det är städigt

Idag har vi igen varit på bygget hela dagen och jag tänkte på att jag snart får sluta kalla det för "bygget" för vi siktar på att flytta in om två veckor! Då skulle vi få fira lillajul där och plocka fram adventsljusstakar och julgardiner - ofattbart!

Så här städigt kommer ni säkert aldrig att få se vårt kök igen. Tänk att två bananer kan göra att ett kök ser lite hemtrevligare ut.

Här på köksön vill jag baka pepparkakor om en månad. Notera att det finns kärl inplockade i skåpen! Trots att jag packat ett antal lådor märks det knappt att det skulle ha minskat med saker här hemma. Lägg också märke till lampan på arbetsbänken. Den har min moffa fyndat och den ska få hänga ovanför matbordet i burspråket.

Plåt framför spisen och kylskåp och frys på plats. Kylskåpet är t.o.m. påsatt.

Moffa och Jonas skruvade ihop vårt IKEA-matbord i dag så vi fick sitta och äta. Vi har inte köpt några stolar ännu (fast jag vet nog hurdana jag vill ha) så bänkarna får duga tillsvidare.

En trappa till övrevåningen är ju också ett stort framsteg. Den köpte vi från Hovinikkarit och den lär ha varit rätt så besvärlig att sätta ihop.

Till sist en suddig bild på glasväggen som installerades i torsdags. Vi köpte den från Lasitusliike Roininen och de installerade den också.

I morgon blir det en ny dag på bygget. Vi har igen min mommo att tacka för att det är så rent och fint från golv till tak. Jag ska åtminstone packa upp några lådor till.

2 kommentarer:

  1. oj,oj, oj med trappan på plats så ser det ju så färdigt ut! grattis. det ser ju nog ut som om det är bara att packa lådorna och flytta :)

    hur är det med wc:n? är det pottan som gäller eller är toastolen på plats?

    SvaraRadera
  2. Haha, det är nog pottan eller dasset som gäller, men toalettstolarna sitter nog fast men det går inte att spola. Fast Jonas har idag fixat reningsverket klart så är det bara att starta det och koppla på vattnet och hoppas på det bästa eller nåt :)

    Packningsprojektet är på gång, men jag tycker att det inte minskar här hemma fast vi kört dit en massa lådor.

    SvaraRadera