måndag 16 januari 2012

Ut med julen - in med lite nytt i köket

Det blev ovanligt tomt då vi slängde ut granen och plockade bort julpyntet. Julgardinerna, ljusstaken och stjärnorna i fönstren får dock hänga kvar någon vecka till. Jag tänker på dem mer som vinterdekorationer än något som bara hör julen till. Som tur hade vi inte ännu fått upp allt som jag lyckades inhandla under shoppingrundan på mellandagarna så dessa prylar fick tillsammans med lite murgröna kompensera tomheten i köket.

En redskapshängare eller pot rack från Kodin Ykkönen ovanför köksön.

En stång från IKEA ovanför vedspisen.

Och en vaxduk från en lokal tygaffär. Jag tror att det kommer att bli mycket rosa här i vår.

4 kommentarer:

 1. Hej!Vilket fint hus ni har. Har ni varit nöjda med ert teri hus?? Vi har också ett teri hus modell carolina . Nedre våningen är färdig och nu ska vi börja göra övre våningen klar, känns lite som det skulle vara skönt att ha någon annan att färdigställa vinden men har ingen aning om vad det skulle kosta.Räckte bra till med allt jobb ute och på nedre våningen motivationen typ på noll =)=) Har ni gjort allting själva? Besök gärna min blogg villa carolina mvh//Linda

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja, vi har nog varit riktigt nöjda. Planritningen till vårt hus är ursprungligen Jukka Talos, men sedan valde vi att i alla fall ta elementen från Teri-hus i Carolina-modell. Vi har gjort så mycket vi hunnit och kunnat själva, men vi hade också en timmerman anställd i 5 månader. Han har bl.a. satt upp mellanväggarna, gjort allt i våtutrymmena, satt upp kök och hjälpkök, tapetserat, lagt golvet och tak- och väggpanelen och listerna samt på utsidan fixat balkongen och stommen till terasserna. Själva har vi bl.a. målat, isolerat en del och spacklat och fixat ganska mycket på garaget, men vi har haft turen att få mycket hjälp av släkten. Inifrån är huset alltså ganska klart, men på utsidan, gården och garaget finns det mycket, mycket jobb kvar.

  Jag väntar på att på våren få börja fixa på gården, men motivationen är nog inte lika stor att göra garaget klart. Ert hus ser också jättemysigt ut och det är nog verkligen duktigt att ha gjort så mycket själv!

  SvaraRadera
 3. Oj, det ser ju nästan somrigt ut redan hemma hos er!

  SvaraRadera
 4. Jo, men julgardinerna, ljusstakarna och stjärnorna är fortsättningsvis kvar i fönstren. Egentligen kunde man ju fira jul på nytt nu då vädret också skulle ge lite julstämning :)

  SvaraRadera