lördag 24 november 2012

Kalasdags

Nu börjar vi vara redo för kalas. Tårtan blev riktigt bra, inte perfekt, men jag är nöjd. Några saker gör jag nog på annat sätt om det blir flera biltårtor. Jag borde bl.a. lära mig att vara lite mer noggrann.

Igår tog jag upp bottnet från fryset och delade det i två delar som jag sedan delade i två halvor så att jag fick fyra bottnar ovanpå varandra. Sedan skar jag lite här och lite där för att få bottnarna mer bilaktiga. Då jag hade skurit klart fyllde jag dem med samma jordgubbsmousse som jag använde i pappas 50-årstårtor. Och då det var klart spacklade jag hela tårtan noggrant med chokladfrosting. Jag limmade också fast lite extra bitar med hjälp av chokladfrostingen för att få högre tak och lite kuperad form vid hjulen och så använde jag ännu lite restbitar till en spoiler där bak. Sedan satte jag in allt i kylskåpet.

Idag fortsatte projektet med att kavla ut en massa marsipan som jag lyfte på tårtan. Även hjulen gjorde jag i marsipan. Det vita är sockermassa och det blåa är sockermassa blandat med blå marsipan. Adam var överens om att jag fick skriva 4 istället för 95 som är blixtens egentliga nummer och också göra ett A på motorhuven. Då allt var klart undrade Adam om han inte skulle få blåsa några ljus. Adam föreslog att vi skulle sätta ljus som brinnande avgasrör där bak, men efter lite diskussion kom vi överens om att de nog kunde stå på bagageluckan i alla fall.



Det är behändigt att göra tårtor med hjälp av youtube-videon.




Sanden är digestivekex.

Grisarna underst och fåglarna som attackerar.






3 kommentarer:

 1. Wow! Så fint ALLT är! :)

  SvaraRadera
 2. Tack, vad snällt sagt! Jag är mest nöjd med Angry Birdsen, men bilen var rolig att göra.

  SvaraRadera
 3. Oj va fint! Både bilen, arga fåglarna och grisarna är verkligt imponerande!

  /Marie

  SvaraRadera