lördag 6 september 2014

Regnbågsvantar

Jag har stickat två par vantar på sex dagar, det måste vara rekord. Fast så är det alltid då jag börjar med något nytt, jag blir så ivrig att jag inte kan släppa det och i mitt huvud planerar jag hundra nya projekt men ivern tar slut någonstans vid det tredje eller fjärde. De här vantarna är visserligen rätt så små så de gick snabbt att göra. Det mindre paret ska en liten liten bebis få men den bebisen ska nog växa till sig ett tag i sin mammas mage ännu och det större paret är till min treåring som också ville ha ett par regnbågsvantar som han kallade bebisens. Och regnbågsvantar är ju absolut helt rätt i tiden just nu så det är klart att han ska ha ett par sådana.

Till de mindre har jag använt Novitas nallegarn och stickor i storlek 2,5 och till de större Novitas sju bröder och stickor i storlek 3,5. För de mindre vantarna lade jag upp 40 maskor och till de större 28 maskor. Tummen på de större är stickad med 12 maskor.



Nu ska också storebror som snart fyller sex år få ett par likadana. Till de vantarna använder jag samma garn och stickor som till lillebrors men jag planerar att lägga upp 36 maskor och att sticka tummen med 14 maskor.

1 kommentar:

  1. Åhh, vad fina! Helt underbara. :) Dom kommer mycket väl till pass i februari. ;)

    SvaraRadera