onsdag 2 december 2015

Två sorters julgodis

... och superenkelt sådant dessutom. Perfekt att göra med barnen, det blir knappt någon disk heller. Nu är bara frågan hur vi ska lyckas spara ens lite av godiset till själva julafton.



Chokladmyror

100 g kokosfett
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
8 dl rice krispies


1. Smält kokosfettet i en kastrull.
2. Blanda ner de övriga ingredienserna med rice krispies sist.
3. Klicka ut i fromar eller på bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåp.




Kokosschoklad

100 g kokosfett
4 msk florsocker
4 msk kakao
3 dl kokosflingor

1. Smält kokosfettet i en kastrull.
2. RTör ner de övriga ingredienserna.
3. Klicka smeten i formar. Låt stelna i kylskåp.




Här är ännu några bilder på årets pepparkakshus:







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar