torsdag 29 september 2016

Mammaledig, bebisfilt och mera blogg

Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle återuppliva den här bloggen på allvar nu då jag är mammaledig. Jag gillar ju att fixa här hemma, baka och handarbeta och det har jag också gjort mycket under åren då bloggen inte blivit uppdaterad så ofta, men sen måste det kännas roligt att blogga och dela med sig också, att bloggen inte blir ett jobbigt måste. Vi får se hur det går.

Vi har inte förberett så mycket inför bebisens ankomst ännu, men med två veckor kvar till den beräknade dagen börjar det kanske vara dags att skruva ihop sängen åtminstone. Däremot har jag stickat min första bebisfilt någonsin.

Mönstret till filten (Princess Chantilly) hittas gratis här på Drops Design. Jag stickade med det rekommenderade Drops Merino Extra Fine som jag beställde från Adlibris eftersom den lokala garnbutiken tyvärr inte säljer Drops garn. Rundstickor storlek 4,5 och virknål 3,5 behövs också. Storleken på min filt blev  60 x 80 cm. Jag kan ju inte virka så den virkade kanten är jag inte helt hundra på att jag gjorde rätt, men en kant blev det i alla fall.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar