söndag 19 december 2010

Äntligen lite inspiration igen

Det har varit lite trögt med byggandet ett tag. Jag har inte riktigt haft ork att engagera mig på sista tiden, kanske för att vintern orsakat en del bakslag, som tur inga större sådana ändå. Jag har inte ens fått min inhandlade ljusslinga uppsatt i busken.

Vi kom inte riktigt så långt med garaget som vi hade hoppats på innan timmermannen måste sluta, men det snöar inte in i det i alla fall. Fast jag hade nog sett fram emot att få upp panel, fönster och taktegel, men det får förmodligen vänta till lite varmare årstider.

Vårt största bekymmer är ändå husgrunden. Det skall nämligen gjutas i springorna mellan håldäcken och eftersom betongen inte får frysa innan den stelnar måste det vara plusgrader då man gjuter och det är det ju inte och man vågar knappast hoppas på att det blir det någon längre tid innan mars då elementen kommer heller. Vårt enda alternativ är därmed att värma upp husgrunden så att vi kan gjuta, så pappa och Jonas har fixat ihop ett tält av presenningar ovanpå grunden som vi ska sätta en fläkt under som värmer upp allting. Det lär ändå inte bli av att gjuta förrän efter jul då det också skall sättas järn i springorna innan gjutningen, vilket vi inte heller gjort ännu. All denna snö gör inte detta enklare då vi fick börja med att skotta bort snö från håldäcken innan vi kunde lägga på presenningen och nu har det kommit lika mycket snö till ovanpå presenningen som säkert är ännu jobbigare att bli av med. Det är också fullt med snö inne i garaget som kom innan vi fick på undertaket.

Lite köksplanering har vi i alla fall fått gjord och jag är verkligen nöjd med de köksritningar vi gjort upp hos Keittiömaailma. Fast ännu finns det mycket att göra och vi har åtminstone två andra köksleverantörer som vi vill begära offerter av. Vi har också fått offerter på badrumsinredning och förvaringsutrymmen från Keittiömaailma. Sedan borde vi också börja bestämma oss för vilket golv vi vill ha och också uppdatera vår planering av materialen i våtutrymmena. Bastun har vi nog en idé om hur vi vill att skall bli, men vi har inte begärt några offerter alls på den ännu. Jag hade hoppats att få så mycket planering som möjligt gjord nu innan den nya familjemedlemmen anländer, vilket förhoppningsvis sker i mitten av februari. Men en liten bebis är säkert ändå betydligt lättare att ta med sig till olika planeringsträffar än en vild tvååring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar