onsdag 20 juli 2011

Mera garage

Nu ligger jag igen lite efter med bloggandet, men förra veckan fick vi upp innerväggarna i garaget, så nu består det faktiskt av tre utrymmen.

Plats för en bil och en liten snickarhörna till vänster.

Tekniskt utrymme. Här har jag övat på att spackla igår och idag. Resultatet är definitivt inget att skryta med, men det är faktiskt ganska intressant att spackla. Det är lite bråttom att få detta utrymme fixat så att vi får apparaterna som skall komma hit på plats, d.v.s. jordvärmepump, varmvattenberedare, tryckkärl till pumpen i vattenbrunnen, garagets elcentral och annat sådant som behövs för att vi skall få vatten in i huset. Ursprungligen hade vi tänkt ha en lavoar här i det tekniska utrymmet, men för att spara lite pengar i detta skede lämnar vi bort den nu, men det dras nog rör så att vi senare kan sätta dit en lavoar om vi vill.

Förrådet som blev överraskande stort.

Gargaget har nu även alla åstegel och gavelkantstegel på plats.


Nu står också avloppsreningsverket i sin grop, men det är inte kopplat ännu för att det uppstod lite oklartheter om hur det skall fixas så att vattnet rinner bort åt något vettigt håll och så att rören inte kan frysa på vintern. Det kommer förmodligen extra kostander på ca 1000 euro för att fixa detta, så tydligen är det lite mer problematiskt att få ner en tank i ett berg än vad vi först räknade med.

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där. Vi höll ju på med vårt bygge i x antal år hemma. För er verkar det gå med litet mera fart! :D Tips om ni vill irritera grannarna, led avloppsvattnet åt deras håll. Fast ni hade väl inte så mycke grannar...ännu åtminstone :)

    -Pernilla

    SvaraRadera
  2. Närmaste grannarna bor nog lägre ner än oss :) Lite evighetsprojekt är det väl nog. Det lär nog räcka innan också garaget och gården är fixade.

    SvaraRadera