söndag 18 december 2011

Vattenfilter

Jag nämnde väl att svaret på vattenprovet, som vi nog fick för flera månader sedan, visade att vi har för mycket fluor i vattnet. Det är inte bra för tänderna och för benbyggnaden om man får i sig för mycket fluor, det ökar bl.a. risken för att drabbas av benskörhet. Speciellt barn skall inte få i sig för mycket fluor.

Den enklaste och billigaste lösningen på problemet var att i köket installera en extra kran som man får renat vatten ifrån. Vårt vatten går bra att använda till allt annat förutom att dricka och i matlagning för fluor färgar inte vattnet och det blir inte heller någon beläggning på ytorna av det. Den största nackdelen med detta är att själva manicken som renar vattnet finns i skåpet under diskbänken och den tar upp ganska mycket plats där.

Vattenrenaren kostade oss en tusenlapp och så tillkommer det lite driftskostnader då man måste byta filter och sådant, men det är det värt för det skulle nog vara ganska jobbigt att vara tvungen att hämta allt dricksvatten någonstans ifrån. Dessutom smakar vårt vatten väldigt gott så vi vill ju gärna dricka det då också.

En liten och en stor. Det kommer bara kallt vatten från den lilla kranen.

Här skulle vi ju vilja få plats för sopor också.

1 kommentar:

  1. Vattenfilter från kvalitetsvatten.se var mycket smidigt, placerades på diskbänken!

    SvaraRadera