måndag 16 juni 2014

Brunt och grått

Det finns många fördelar med stora terrasser och tyvärr vill man ju inte se nackdelarna i det skede man bestämmer hur mycket terrass man ska ha. Men tyvärr är det förstås en hel del jobb om de ska hållas rena och fina, fast Enjos fiber för utebruk till golvstativet är superbra då man tvättar terrassen.

Den första sommaren vi bodde här drog vi olja på framterrassen. Den andra sommaren oljade jag bakterrassen och framterrassens alla tre trappor och ribborna som går runt terrassen. I år är det igen framterrassens tur att oljas och även trapporna och ribborna behöver dras en andra gång för att få samma nyans som resten. Det har jag nu underhållit mig med till och från i dagarna tre och än är jag inte klar. Här mellan varven har jag också oljat ett gammalt bord och en stol men stolen blev inte alls bra så resten av stolarna får vara. Innan sommaren är slut måste jag också olja trappan till bakterrassen och ribborna som går runt bakterrassen.

Vi har använt Tikkurilas Valtti träolja, nyans 5087 (Poro).Den här bilden är från förra sommaren, trapporna och ribborna ska bli samma färg som ovan.


Bordet på gång.

Stolen t.v. är oljad och det blev bara fläckigt och eländigt så jag tror nya stolar är enklare lösning.

Oljan jag avnända till bordet och stolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar