måndag 9 juni 2014

Minisemester

Vårt sommarlov inleddes med en minisemester till Stockholm och Mariehamn. Fyra nätter var vi borta och vi hann med massor. Det känns riktigt skönt att inleda sommaren med en kort semester för då kommer man snabbt bort från tankarna på arbetet och den efterrlängtade känslan av ledigt infinner sig. 

Vi åkte från Åbo med Grace på kvällen, sov två nätter i Stockholm och helt enligt barnens önskemål besökte vi Vasaskeppet, Skansen, Junibacken och Aquaria. Och så shoppade vi lite fast det var kanske inte riktigt barnens önskemål. Sen åkte vi med Grace till Mariehamn där vi bl.a. tog en rundtur på Pommern och Sjöfartsmuseet (som för övrigt hade en massa kul interaktiva grejer för barn i sina utställningar), vi simmade och tittade på fåglarna på Lilla holmen, geocachade lite och åt Ålands pannkaka. Vi sov en natt där och så åkte vi hem med Grace igår. Jag har förstås flera hundra bilder men här kommer några:

Skansen

Skansen

Hos Karlsson på taket på Junibacken

I väntan på godisbingo :)

Utelekplatsen på Grace. Ett sjörövarskepp i sikte!

Pommern

Årets första


Det här var ett helt bra koncept som funkade bra för barnen också och allt gick bra. Det blev rätt så mycket att promenera mellan olika ställen men barnen orkade över förväntan. Tillräckligt att dricka och lite extra energi i väskan att muta med då barnens lust tryter är bra att ha. Och det lönar sig att komma ihåg att inte ha bråttom från ett ställe till ett annat utan pausa också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar