onsdag 3 juni 2015

Rabarbermuffins och chokladbiskvier

Det lönar sig att flylla fryset så här i början av sommaren så att man har nåt att njuta av i solskenet på terrassen sen sommaren lång, eller hur?

Rabarbern måste man förstås utnyttja då den är som godast. En dubbelsats rabarbermuffins blev det, ca 40 stycken. Här är receptet på en enkel sats:

Men om jag skulle göra dem på nytt skulle jag fördubbla mängden vitchoklad!

250 g rabarber
3 msk strösocker
50 g vitchoklad
3 ägg
1,75 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5-4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rabarbern i små bitar och blanda dem med 3 msk strösocker. Låt stå.
2. Hacka chokladen.
3. Vispa ägg, socke roch vaniljsocker pösigt.
4. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Häll ner mjölken i äggsmeten.
5. Blanda ner alla torra ingredienser och chokladen.
6. Klicka lite smet i varje muffinsform. Fördela rabarberbitarna ovanpå och klicka på resten av smeten.
7. Garnera med rostade nötter eller liknande.
8. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.




Sen gjorde jag favorit i repris men det är typ två år sen jag gjorde dem sist för de är lite arbetsdryga och klottiga att göra. Receptet finns i kategorin småbröd.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar