måndag 20 september 2010

Garage

Det har inte hänt något nytt på tomten sen senast, men jag insåg att jag inte skrivit så mycket om garaget hittills och det är ändå det som vi kommer att jobba mest med nu innan vintern. Efter att grunderna är klara kommer garagematerialet att levereras som lösmaterial och därefter sätts det upp. Detta innebär att garaget skall stå klart i slutet av december. Tanken med att bygga garaget först är att vi sedan kommer att ha ett låsbart och torrt utrymme att förvara saker på och dessutom kommer vi att ha ett kafferum med tak över huvudet.


Garagets planritning

Planritningarna till garaget har vi i stort sett gjort själva med inspiration från olika modeller. Garaget kommer att ha en varm del, som liksom huset kommer att värmas med vattenburen golvvärme, med plats för en bil samt en arbetsbänk. Eftersom vi kommer att ha behov av två bilar då vi bor totalt utan möjlighet att använda allmänna transportmedel kommer vi även att ha ett öppet biltak. Bredvid det öppna biltaket kommer en liten vägg som inte går ända upp till taket som avskiljer bilplatsen från en sopsorteringspunkt med plats för kompost och blandavfall. Under biltaket, nedanför avfallspunkten, kommer det även att finnas plats för cyklar och liknande.

I garagets andra kortända, den ända som är närmare huset, kommer vi att ha ett tekniskt utrymme. Där kommer bl.a. värmepumpen samt vattenfiltreringen att placeras. Vi valde att lägga dessa i garaget för att de tar ganska mycket plats och för att ljudet inte ska störa inne i huset.

Intill det tekniska utrymmet kommer vi att ha ett förråd på 10,2 kvadrat med skild ingång utifrån. Det kommer förmodligen att bli uppvärmt. Där finns plats att förvara diverse grejer, t.ex. för trädgårdsskötsel och olika hobbysaker som skidor m.m. Jag antar att vi inte kommer att få några problem att fylla det förrådet.

1 kommentar:

  1. Låter mycket bra alltihopa! Speciellt kafferum med tak under resten av byggandet! :)

    SvaraRadera