lördag 11 september 2010

Habitare och sprängningsarbete

Förra söndagen var vi till Helsingfors på Habitaremässan, vilket var helt roligt men kanske inte till så stor praktisk nytta. Vi köpte en del småsaker därifrån, bl.a. söta muffinsformar och så tittade vi lite på golvalternativ och fortfarande står nog plankgolvet högst på listan. Då man gick på golvet i deras utställningspunkt kändes trämönstret t.o.m. genom skorna och det känns mycket mjukare att gå på än laminat. Det finns också andra alternativ till trägolv, bl.a. Timberwise har också helt bra alternativ, men deras trägolv är i samma prisklass och i jämförelse med andra trägolv är Trinitys plankgolv faktiskt inte det dyraste.

Timberwise

Vi tittade också lite på möbler och hittade bl.a. detta matbord som vi blev ganska förtjusta i. Vi vill ju ha ett fyrkantigt matsalsbord till vardagsrummet och sådana är lite knepigare att hitta än avlånga. Dessutom är detta bord gjort i Finland med en yta av äkta trä, vilket skulle passa bra in i den lantliga och hemtrevliga stämning vi vill skapa.


Under den gångna veckan har det även hänt lite på tomten. Allt är nu färdigt sprängt, d.v.s. de har sprängt där huset och garaget skall komma och så har de även sprängt en större grop för avloppssystemet och en mindre där värmebrunnen skall vara. Dessutom sprängdes en kanal för diverse rör som skall gå mellan huset och garaget, vilket är nödvändigt då det tekniska utrymmet kommer i garaget.


Terrängen på tomten är lite besvärlig för tillfället om man har korta ben och små fötter.

1 kommentar: