lördag 4 september 2010

Jordarbete

Nu har vi kommit igång med nästa byggfas och det är roligt då det börjar hända konkreta saker på tomten. Miljön förändrades på en eftermiddag från kalhygge till byggplats. Det tog nämligen bara en eftermiddag för firman vi anlitat att skrapa marken och sedan såg det ut så här:

Fotat från infarten


Här skall garaget komma


Och här skall huset stå

Detta hände alltså i måndags, för en knapp vecka sedan. Vår son (knappa 2 år) var förstås överlycklig då han fick vara med pappa och titta på den stooora grävmaskinen och lastbilen. Senare under veckan borrade samma firma hålen för sprängningen. Så nu ser det ut så här med små plaströr och kvistar nerstuckna lite varstans:


Den stora borrmaskinen väckte förstås också sonens beundran


Nu inkommande vecka ska de börja spränga. Sedan kommer samma firma att fylla med sprängsten och grus så att det går att ta sig fram till platsen där huset skall komma. Samtidigt lägger de dräneringsrör i marken. En av våra blivande grannar var också på besök och ville gärna ha den sprängsten som blir över, så det problemet löste sig också på ett väldigt behändigt sätt.

Efter att allting är sprängt skall brunnarna borras och sedan skall grunden påbörjas. Vi har flyttat fram leveransen av lösmaterialet till garaget till första veckan i november så då borde grunden stå klar. Ett av de största problemen nu är att Fortum hade längre leveranstid på elen (upp till tre månader) än vi räknat med, så vi beställde el lite för sent och nu vet vi inte riktigt hur vi skall fixa el tills arbetena med grunden påbörjas. Då behöver vi nämligen både vatten och el och vi får ju inte ens vattnet uppumpat från marken utan el. Nå vi måste bara lösa det på något sätt.

I morgon åker vi till huvudstaden på Habitaremässan för att förhoppningsvis få lite tips och inspiration då det gäller inredning.

1 kommentar:

  1. Ja huj, Fortum, don't get me started on that one! Men vi fick efter många om och men el så det är fixat. Huspaketsofferterna väntar vi dock på och det tycks ta en liten evighet för vissa firmor!

    /Gosan

    SvaraRadera