lördag 20 november 2010

Förseningar

Det är ganska vintrigt ute för tillfället, men det hindrar åtminstone inte hittills arbetet på tomten. Att det inte hänt så mycket sen jag skrivit sist har helt andra orsaker, nämligen att jordarbetsfirman blivit försenade på ett annat projekt och därmed inte ännu heller fyllt grus i och kring garagegrunden, vilket lett till att vi fortfarande inte har kunnat börja sätta upp garaget, så allt material till det ligger bara där på tomten.

Garagematerial

I morgon skall Jonas till tomten och sätta isolering på utsidan av sockeln, både på husets och garagets. Min pappa har lovat hjälpa till. Egentligen skulle jordarbetarna ha gjort detta, men nu måste vi fixa lite själva för att deras arbete skall gå snabbare sedan då de väl kan börja. Det börjar nämligen bli lite bråttom då timmermannen inte kunnat sätta igång med uppsättandet av garaget ännu och han har ett annat jobb som han skall börja med i mitten av december, så han borde vara klar hos oss tills dess. Vi har absolut ingenting emot att arbeta lite själva på bygget för intresse finns nog, det är bara det att vi inte riktigt har tid att ta oss an några större jobb där.


Garagegrunden som ska fyllas med grusHusgrunden som inte ska fyllas med grus utan täckas med håldäck

På torsdag levereras håldäcken, d.v.s. det som heter ontelolaatta på finska, till huset. Sedan ska de gjutas fast och efter det är husgrunden klar och får stå intäckt över vintern och vänta på huselementen.

1 kommentar:

  1. Nåmen det går ju framåt iaf! :) Men lite äsch äsch när tidtabellen int håller som dom lovar... :(

    SvaraRadera