onsdag 3 november 2010

Ljus i vårt "hus"

Det händer på tomten, som numera faktiskt är mer ett bygge än bara en tomt. Tyvärr har jag inga bilder därifrån att uppdatera bloggen med, det är ju absolut omöjligt att hinna dit medan det är ljust nu då det är vintertid dessutom, det är ju bra om man hinner hem från jobbet innan det är mörkt.

Harkkorna till garagegrunden är radade och sockeln har blivit gjuten. Dessutom levererades takstolarna till garaget idag och Jonas har varit dit med min pappa i mörkret och täckt in dem i väntan på att garaget skall börja sättas upp, vilket eventuellt sker i slutet av nästa vecka. I morgon 16-tiden kommer resten av lösmaterialet. Orsaken till att det ändå inte sätts upp redan denna vecka är att garagegrunden ännu skall fyllas med grus, vilket samma jordarbetare som vi anlitat tidigare kommer att göra och de hade inte möjlighet att komma förrän nästa vecka. Timmermannen blir ändå inte sysslolös för harkkorna till husgrunden skall också radas.

Idag har vi också fått el till tomten, vilket underlättar en hel del. Tydligen hjälper det att ha kontakter för Fortum påstod att elen inte skulle levereras på tre veckor, men sen råkade timmermannen känna någon som drar ellinjer och då gick det betydligt snabbare. Nu har vi i alla fall ordentlig belysning där.

Nästa gång skall jag uppdatera med bilder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar