måndag 22 november 2010

Släkten till hjälp

Det visade sig vara lite krångligare än vi tänkt att fixa isoleringen runt sockeln. Då pappa och Jonas började med det på söndagen verkade det som om de skulle få hålla på i en vecka minst med bitumin, som är en slags filt med lim på, som skall värmas med blåslampa för att bli lite klibbig så att den fastnar på sockeln. Förmodligen skulle det ha tagit fast bättre om det inte varit minusgrader och sockeln kall och fuktig, så jag får ta tillbaka mina ord om att vintern inte orsakat oss några bekymmer.

Tur att det fanns hjälpsamma släktingar att kalla in, min faffa, moffa, mommo och lillebror samt en av Jonas vänner ställde upp igår och idag så nu är vi nästan klara. Dessutom började min mommo elda upp vår kvisthög i morse och nu finns det bara en stor glödande hög med aska kvar, så det skall hon också ha ett stort tack för. Synd bara att vi inte hade tid att åka dit och grilla korv ikväll för det hade varit gott och mysigt. Nå sedan då vi börjar fixa gården lär vi nog få röja bort en hel del små träd och buskar så det kommer säkert fler chanser till korvgrillning.

Jordarbetarna har varit där idag, men tyvärr blev de inte riktigt klara med garagegrunden ännu så timmermannen är ganska stressad över att han fortfarande inte kan börja sätta upp garaget i morgon. Det innebär att han säkert måste göra ganska långa arbetsdagar för att hinna och att Jonas förmodligen måste åka till bygget och hjälpa honom efter jobbet en del de kommande veckorna. Nå på onsdag kan han helt säkert börja med det, så vi får bara hoppas på att han hinner. Jordarbetarna har i alla fall fått mycket beröm för sitt noggranna arbete med dräneringsrören och fyllandet av talkoarbetarna som varit där och sett deras jobb idag och det känns bra att veta att det förmodligen blir bra gjort i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar