tisdag 24 juli 2012

I skogen

Jag hade lovat mig själv att inte sätta tid, som jag ändå egentligen inte har, på att blogga om den här matutmaningen, men nu måste jag ju ändå lite dela med mig av mina tankar så här långt. För det första tror jag att vi kommer ganska enkelt undan nu i början eftersom vi ännu idag ätit av söndagens köttsås, vilket i sin tur innebär att vi säkert kommer att ha kvar av den mat vi handlade i går till nästa vecka. Eftersom det känns lite fuskigt har jag bestämt att jag ska försöka ha alla burkar med mjöl, pasta etc. lika välfyllda efter fyra veckor som de är nu och det samma gäller frysen. Men vi kommer ändå att handla för mer än 50 euro den här veckan eftersom vi nog lär behöva någon burk mjölk till och så ska vi ännu köpa ribs att grilla då vi får besök på veckoslutet så det ska jag försöka kompensera nästa vecka.

För det andra tänker jag uppmana alla som vill spara lite matpengar att gå ut och plocka svamp. Jag trodde att vi inte skulle hitta så mycket kantarell här på bergen, men efter två vändor i svampskogen har vi hittat så att det räcker både till en svamppaj (som jag tänker göra nästa vecka eftersom jag inte har alla ingredienser hemma) och till varma smörgåsar med svamp (säkert morgondagens middag tillsammans med sallad åt mig och Jonas, barnen som inte är så förtjusta i svamp får säkert äta kålgryta). Och då gick jag ju inte särskilt långt in i skogen för det hade jag ingen lust att göra ensam med en ettåring och en treåring som sällskap. Dessutom gav vi upp då vi stötte på en huggorm, men Jonas kom med på en andra svamprunda efter jobbet och då gick vi lite längre.


2 kommentarer:

  1. Här plockas det svamp och bär. Ett otroligt smultronår, har flera liter i frysen och inte bara vi vuxna som plockat. Små händer kan nog vara så flitiga;)

    Synd har vi inte mera tid på helgen, skall till pargas då. Min brorsflicka blir konfirmerad.

    SvaraRadera
  2. Äsch, det skulle ha varit roligt att ses. Smultron har vi också plockat massor av, speciellt barnen. Det växer massor av dem här på berget så det har varit ett utmärkt tidsfördriv. Vi borde också ha fryst ner, men lite sent nu. Men hör av dig om ni i alla fall skulle ha tid att svänga in!

    SvaraRadera