söndag 23 december 2012

Julgranen 2012

I går hämtade Adam och Jonas julgranen som hela familjen såg ut för ett tag sedan. Det är lite ont om granar här uppe på berget och så där hemskt långt in i skogen kommer man inte med två barn i dessa snömängder. Fast det är ändå roligare med en gran som man hämtat själv från skogen tycker jag så vi är glada att vi fick lov av markägarna att ta en gran från deras skog. Då snön smält insåg vi ju att granen var ganska brun, men den är i alla fall betydligt vackrare än fjolårets.


Granen är förvånansvärt jämn med tanke på hur nära en annan gran den växte. Här klär vi granen hela familjen tillsammans och pyntet är färgrannt. Innerst inne är jag lite avundsjuk på alla som har snyggt och enhetligt pyntade granar i vitt och silver med dyrbara kulor, men samtidigt skulle jag aldrig ta glädjen att pynta granen ifrån barnen. Vi har några glaskulor som jag brukar hänga högst upp men resten är billigt pynt som inte går sönder fast barnen tappar det i golvet. Dessutom skulle jag aldrig kunna neka dem att hänga upp pynt som de själva gjort och hur roligt är det nu för dem att pynta granen om vi gnällde på dem att de inte får hänga 15 bollar på samma kvist eller om föräldrarna efteråt går och flyttar på pyntet som de hängt upp.


Dessa superfina trästjärnor köpte mina föräldrar åt oss då de var till Berlin för ett år sedan.

1 kommentar:

  1. God Jul på er.
    Äntligen en bild på en gran som är pyntad som vår, med många bollar per kvist och allt på en sida :) men säger som du att det är barnens glädje som räknas. Endast glittret satte jag och tillräckligt högt för att kissorna inte skall äta det (för gör nog illa i deras magar)

    SvaraRadera