fredag 14 december 2012

På begäran

Vad roligt att så många ville ha receptet, här kommer det (från denna bok):


Pepparkakscupcakes med vitchokladfrosting



1. Smält smöret (jag brukar göra det i mikron). Låt svalna.
2. Vispa ihop äggen med sockret.
3. Blanda mjöl, bakpulver, salt och pepparkakskryddor i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med mjölken. Rör även ner det smälta smöret.
4. Fördela smeten i muffinsformar (åtminstone mina steg inte så jättemycket så man kan fylla fomarna lite mer än annars) och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Jag hade minicupcakesen i samma temperatur men endast 15 minuter.

Frosting
200g vit choklad
200g färskost
(karamellfärg)

Smält chokladen (i mikron) och låt den svalna en aning. Blanda med färskosten och spritsa eller bred på. Jag vispade ihop det för att få det ordentligt blandat, men det blir inte en fluffig frosting så det räcker nog att blanda.



1 kommentar:

  1. Kiitos! Nämä ovat tulevan viikon ohjelmassa yhdessä piparkakun makuisten macaron-leivosten kanssa.

    SvaraRadera