lördag 24 mars 2012

Utomhusjobb

Nu är det definitivt dags att börja fixa utomhus och det har vi gjort idag. Vädret kunde visserligen gärna ha varit lite vårigare, men nog gick det ju så här också.

Först tog vi en rundtur och spanade in gården lite. Vi försökte planera lite mer exakt var gräsmattan skall komma och drog ett band för att märka ut gränsen till den.


Från vägen sett skall vi ha gräsmatta på vänstra sidan om infarten, mitt emot garaget. Tallen närmast kameran blir mitt på gräsmattan. Det behöver nog fyllas en hel del här.


Sett från andra hållet.


Gräsmattan går fram till avloppsreningsverket som vi skall plantera bärbuskar omkring.


Här går röret med renat vatten ut från reningsverket. Här ska gräsmattan kanske övergå i marktäckande perenner, vilket förhoppningsvis skulle se trevligt ut från burspråket.

Sedan planerade vi lite det här ommrådet vid hjälpkökshörnet där lådorna med örter, grönsakerna och dylikt skall komma.


Där finns lite ett och annat att bära bort först bara.


Jonas och Adam påbörjade fixandet av lådorna. Vi börjar med att göra fyra lådor med måtten 80 x 120 cm och en större låda med måttet 80 x 220 cm. Sedan får vi se om vi vill ha ännu flera.


Själv satte jag igång med att måla undertaksbräden. Vi kommer definitivt enklare undan om vi målar dem innan vi sätter upp dem, och vi skulle gärna få dem på plats innan fåglarna börjar bygga bon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar