tisdag 13 mars 2012

Planlösningen

Här bjuder jag på en snabb rundvandring i huset. På dessa bilder syns inte måtten på väggarna, men rummens storlek framkommer. Allt är inte precis som på dessa bilder, men avvikelserna är ganska få och små. Som vanligt blir bilderna större om man klickar på dem. Vill någon jämföra med foton från de olika rummen för att få en bättre bild av hur det ser ut här inne hittar ni de olika rummen listade här till vänster.På framsidan har vi en terass som går runt hörnet till hjälpköket. Vi använder ingången till hjälpköket till vardags. Precis som bilden visar har vi en "kurasyöppö" på högra sidan om dörren och bredvid den ett torkskåp. På andra sidan om dörren hänger vi kläderna och tvättmaskinen är nästan mitt emot dörren. Bredvid den står det två höga skåp varav ett är städskåp. I duschen har vi inte en mellanvägg mellan duscharna, trots att det ser så ut på bilden. Bastun har vi inte klar än, men bastuugnen skall komma där som den är på bilden. I köket har vi frys- och kylskåp genast till höger och istället två höga skåp där som frys och kyl ser ut att vara på bilden. Bredvid kylskåpet har vi vedförvaring och mellan den och skorstenen har vi vår lilla vedspis. Brasan är öppen både mot matbordet och vardagsrummet. Baksidans terass kommer man ut på från burspråket, men vi kommer inte att ha trappor ner från den där vid burspråket utan istället i den endan av terassen som är vid bastun. Detta beror på husets placering på tomten och att vi vet att vi kommer att röra oss mest på husets andra sida.


I övrevåningen finns inga större avvikelser från bilden. Det syns också att taken sluttar. Genast då man kommer upp från trapporna har vi en ganska stor skrubb på högra sidan och badrum till vänster. I badrummet finns plats för badkar eller bubbelpool, men i så fall för en hörnmodell. I vårt sovrum har vi sängen med gaveln mot väggen mot TV-rummet. I TV-rummet har vi soffan till höger och TV:n mittemot. Det var ganska knepigt att hitta ett TV-bord som inte var för djupt för att passa där så att det inte skulle kännas som att man snubblar på det då man kommer in från balkongen. Skorstenen kommer upp i väggen mellan pojkarnas sovrum, väggarna där är inte exakt som på bilden, men nästan.


I den varma delen av garaget har vi ett tekniskt utrymme, där vi har värmepumpen och varmvattenberedaren, ett förråd och så förstås själva bilplatsen. Dessutom har vi biltak och bredvid det, avskilt med ett räcke, plats för sopor och cyklar.

2 kommentarer:

  1. Hej! Vill bara lämna ett fotspår att jag är glad över att du kunde sätta ut planritningen. Jag var inne samma dag som du satte ut den, men kom från att skriva en hälsning. Bättre sent än aldrig...:)

    Jättebra att få se hur någon annan planerat!

    SvaraRadera
  2. Roligt att kunna hjälpa!

    SvaraRadera