onsdag 6 juni 2012

En finurlig gåva

Vi hade trevligt besök tidigare i veckan och de hade en uppskattad och fyndig gåva med sig, nämligen två tomatplantor och en sådan där säck med mylla som man kan plantera direkt i. Det var bara att göra dräneringsskåror i bottnet och hål för plantorna och sätta ner dem. Vad kunde passa oss bättre? Hur praktiskt som helst här på vår bergiga tomt utan vare sig växthus eller trädgårdsland. Men jag glömde att fråga om det är "vanliga" tomatplantor eller körsbärstomater eller någonting annat. I veckoslutet skall de i alla fall få sällskap av en planta vanliga tomater och en körsbärstomatplanta som vi skall få av mommo och moffa. Eftersom det fanns plats för tre plantor i säcken köpte jag idag en chili till det tredje hålet. Jag satte säcken på en trall i ändan av den stora odlingslådan. På så sätt går det lite lättare att flytta den om det skulle behövas.


Ser ni hur det växer i lådan bakom? Solrosorna, sockerärterna och potatisplantorna börjar vara riktigt stora.


Sedan fick jag äntligen bloddroppen jag köpte för en vecka sedan planterad i den fina stubben min mamma och syster fyndade här på tomten innan vi ens hade grunden fixad. Så sådant har vi grejat med idag.


2 kommentarer:

  1. Vad bra att säcken var lätt att använda :) Plantorna är ett mellanting mellan vanliga och körsbärstomater. De hade nog ett namn, men tyvärr har jag glömt det. Ni ska låta "tjuvarna" vara kvar sade de på Garden Center.

    SvaraRadera
  2. Det låter spännande med ett mellanting. Äsch, jag plockade bort tjuvarna igår då jag planterade dem. Nå, jag ska låta bli i fortsättningen, hoppas vi får tomater ändå.

    SvaraRadera