lördag 8 september 2012

Äppelfälla



Botten och strössel
4 dl vetemjöl
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk matsoda
1 dl (100g) smält smör

150 g vaniljyoghurt
1 ägg

Fyllning
5 dl äppeltärningar
500 g kvarg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg


Blanda de torra ingredienserna till bottnen i en bunke. Tillsätt det smälta smöret. Dela degen i två lika stora delar och rör ner yoghurt och ägg i den ena. Häll smeten med yoghurt och ägg i en stor pajform (minst 30 cm i diameter och 4 cm hög).
Bred ut äppelbitarna på bottnen. Smaksätt kvargen med socker och vaniljsocker. Rör sedan i äggen. Bred kvargblandningen över äppelbitarna.
Överst strös den återstående delen av mördegen som bottnen gjordes av.Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.

Vi har mina svärföräldrar på besök och så kom också min mamma, pappa och bror på kaffe. Därav paj och dukning med servetter och finare koppar. Trevligt var det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar