måndag 30 maj 2011

Beslut på beslut

Det har som vanligt inte varit brist på tidsfördriv på sista tiden och mycket har hänt på bygget också. Vi har även haft många större och mindre saker gällande bygget att ta ställning till , många offerter att gå igenom och mycket material att välja. På listan med avklarade eller så gott som avklarade val finns bl.a. utomhusfärgen (se förra inlägget, det blev den gula jag provmålade med), ytmaterial till våtutrymmena (vi kommer att köpa alltihopa från Laattapiste), trappa (från Hoviportaat), golv (Pergos laminat Natural Tammi i plankmodell, 1288 x 195 mm från Starkki) och brasa och vedspis (köps från Eldabutiken i Pargas). Kvar på listan över saker att ta ställning till finns bl.a. takpanel, väggpanel, lister, glasväggen mellan duschen och bastun och även resten av bastuinredningen, förvaringssystem till skrubbarna och så förstås tapeter och målfärger inomhus och säkert en hel del annat också som jag inte kommer ihåg för tillfället.

De konkreta framstegen i själva huset är kanske ändå de intressantaste. Tyvärr hittar jag inga riktigt bra bilder, så dessa två får duga.

För tillfället finns stommen till alla innerväggar i nedre våningen uppsatta och Jonas pappa håller på med att dra elen. Här ser man alltså från köket genom hallen till hjälpköket.

Det första lagret med golvskivor finns på plats i övre våningen. I morgon kommer VVS-montörerna förhoppningsvis att installera övre våningens golvvärmerör.

Själva har vi främst försökt se till att materialet som behövs blir inburet i huset efter hand så att timmarmannen inte behöver sätta tid på det. Jonas lade också bergullen i mellantaket och så ska vi försöka fixa garaget klart själva. Hittills har vi dock inte gjort annat än satt bergull i ytterväggarna. Näst på programmet står ett målartalko för att komma igång med att få utsidan målad. Talkot blir eventuellt av söndagen den 12.6. så intresserade kan anmäla sig till mig! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar