torsdag 15 augusti 2013

Rocky Road Brownies

Recept på magiskt goda Rocky Road Brownies, varsågoda!

Varing: överhängande risk att föräta sig! Notera också att satsen är så stor att det blir en hel ugnsplåt av den.

Botten:
350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl

Glasyr:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
400 g mörk choklad

Topping:
1/2 påse Dumle
1 dl pistagenötter
2 dl cashewnötter
2 nävar mini-marshmallows

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjölet i smeten.
5. Häll smeten i en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
6. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska vara ltie kladdig då den är klar. Låt svalna.

7. Koka upp vispgrädde, mjöl och sirap. Ta kastrullen av plattan och låt svalna några grader. 
8. Bryt chokladen, rör ner den i den varma gräddblandningen och blanda så att chokladen smälter.
9. Häll glasyren över kakan och strö över halverade dumlebitar, pistage- och cashewnötter och marshmallows.
10. Kyl tills glasyren stelnat och skär sedan i bitar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar