söndag 18 maj 2014

Rabarber + vitchoklad = mums!

Veckoslutets synd blev årets första rabarberpaj. Igen testade jag ett recept från Hembakat. I grund och botten är det här ett helt vanligt recept med en vanlig smuldeg som botten och ovanpå det rabarber blandat med lite potatismjöl så att pajen inte blir så blöt. Pajen gräddas i 30-35 min i 200 grader. Det speciella med receptet var att man, ca 10 minuter innan man tar pajen ur ugnen, skall strö 100 g riven vitchoklad samt 50 g mandelspån ovanpå rabarbern och det var en överraskande fin kombination så jag rekommenderar att prova. Vi åt pajen med vaniljsås.




1 kommentar:

  1. Eikä, tätä on pakko kokeilla! Meillä on nyt vihdoinkin raparperia kasvamassa, ensimmäiset taitaa olla jo 10 cm korkuisia. Ihan vielä ei riitä piirakkaan, mutta laitan reseptin muistiin. :)

    SvaraRadera