fredag 10 juli 2015

Till Legoland med husvagn

Nu då vi hunnit packa upp och tvätta kläder och allt annat som man behöver fixa efter en resa kommer här lite bilder från sommarens höjdpunkt; vår första resa med barn i husvagn. Vi hade lyxen att kunna låna en vagn av Jonas mommo och moffa och målet var alltså Legoland, där vi var två dagar och sov på Legolands camping. Vi var borta i åtta nätter och på vägen ner sov vi två nätter i Sverige innan vi kom fram till Legoland och efter Legoland sov vi två nätter till i Danmark innan vi styrde norrut igen och sov på två andra ställen i Sverige. 

Hur gick det då? Jo, jättebra! Legoland var perfekt för barnen och det behövdes verkligen två dagar där för där fanns så mycket att se. Barnen orkade gå hur länge som helst i miniland och titta på alla byggnader, fartyg etc. av lego men eftersom vi var där två dagar hann vi också göra allting annat där. Legoland är helt enkelt fantastiskt och campingen var också fin och också där fanns förstås mycket för barnen att göra.

Själva bilåkandet och resan gick också i övrigt bra (delvis tack vare surfplattorna). Vi åkte med Finnlines från Nådendal till Kapellskär och körde ner längs med Vättern och stannade i High Chaparral, ett vildavästernställe i Småland. Också det perfekt för en fyraåring och en sexåring! Därifrån körde vi till Malmö och över Öresundsbron eftersom vi ville visa broarna åt barnen. Detta blev dock rätt dyrt eftersom även Stora Bältbron har en rätt saftig avgift. Skulle vi göra om det skulle vi nog vilja vara borta ett par nätter till för det blev ganska många timmar i bilen varje dag och att åka bil är trots allt inte speciellt roligt. Fina, rena, naturnära och barnvänliga campingar med stränder och pooler och alla möjliga aktiviteter finns det gott om i både Sverige och Danmark och vi trivdes på alla ställen vi stannade på.


Resans första stopp och första dopp i Södertälje.

30 grader varmt gjorde vilda västern än mer trovärdig.

Vilken fiilis strax innan portarna öppnas.


Efter Legoland blev det Vejers och bakom kullen

fanns Nordsjön.

Stevns på Danmarks östkust hade lite annan profil. 1928 störtade berget och halva kyrkan i havet.

På hemvägen kan man beundra Vättern och Visingsö och tänka på Arn vid Brahehus vid Gränna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar