lördag 29 augusti 2015

Vad ska vi äta idag då?

Jo, bl.a. det här:




Päronfocaccia med getost och timjan

25 g jäst
2,5 dl vatten, kallt
0,5 dl päronsaftkoncentrat (jag använde juice så jag satte 1,5 dl vatten och 1,5 dl juice)
1 msk honung
4 msk olivolja
0,5 msk flingsalt
6-7 dl vetemjöl

Fyllning:
2 päron
3-4 msk olivolja
50-100 g getost (jag satte 180 g)
några kvistar timjan
flingsalt

1. Smula ner jästen. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner päronsaft, honung, olja och salt.
2. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa under duk i 2 timmar.
3. Ta upp degen och kavöa ut den tille nrektangel. Lägg den på en plåt me dbakplåtspapper och låt den jäsa under duk i ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 220 grader.


4. Skär päron och getost i skivor. Tryck ner päronen i degen, ringla över olivolja och toppa med getost, timjan och flingsalt.
5. Grädda i 15-20 min. mitt i ugnen.



Det här är zucchinistavar som jag panerat genom att doppa dem i mjölk och uppvispat ägg och sedan i skorpsmulor blandat med parmesanost och så har jag gräddat dem i 225 grader vamt i ugn i 20 minuter. 



Blåbärspajen som skymtar på första bilden är dem med kardemumma i botten och receptet finns i kategorin söta pajer. Vaniljcupcakes och nutellafrostingen hittar ni också recepten till någonstans här på bloggen.

Ja, nog ska vi ju äta lite sallader (som gästerna hämtar) och så har jag broilerfiléer som vi ska grilla i marinad just nu, men det är ju bakverken som är de intressanta tycker jag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar