onsdag 30 juni 2010

Rundtur 2

Jag ska försöka skriva ihop en fortsättningen på rundturen nu, sedan blir det en liten paus i inläggen då vi åker på semester till Sverige.

I burspråket, där det även är ett matbord inritat på ritningarna, kommer vi att ha det matbord som vi använder till vardags. Eftersom den öppna spisen kommer att bli där i hörnet mellan burspråk och vardagsrum har vi tänkt oss en sådan brasa som har lucka åt två håll, så att man kan se brasan både från matbordet och vardagsrummet. Vi har fastnat för följande modell (Nordpeis, Manhattan):


Nackdelen med denna brasa är den att luckan blir väldigt varm och eftersom den är placerad på ett ställe där man ofta kommer att gå förbi finns det en viss risk att små busar i misstag bränner sig på den. Men det finns ju en liten hylla runt den som förhoppningsvis lite skyddar i alla fall.

I vardagsrummet hoppas vi sedan få plats med både en soffgrupp och ett till matbord. Jag vet visserligen att det andra matbordet förmodligen inte skulle användas många gånger i året, men det skulle vara trevligt att ha ett bord med minst 10 sittplatser och det ryms inte i burspråket.

I ändan av vardagsrummet finns ett arbetsrum, som behövs eftersom jag arbetar en del hemifrån. Jag tycker också det är skönt att ha ett skilt rum för datorn så att man slipper ha den och surra i sovrummet, vardagsrummet eller dylikt. Fast det skulle förstås vara enklare att övervaka lillkillens surfande sedan då det blir dags för sånt om datorn var placerad lite mer centralt. Arbetsrummet blir på ett sätt en fortsättning på vardagsrummet, eftersom vi kommer att ha dubbla glasdörrar in dit. I arbetsrummet vill jag ha stora robusta hyllor från golv till tak för alla mina böcker.

Vi har tänkt dra ner på inredningskostnaderna en aning genom att i första hand måla väggarna och sedan ha en vägg i varje rum med en lite mer dekorativ tapet. I vardagsrummet kommer den mer dekorativa väggen att bli väggen mot köket och i arbetsrummet den vägg som syns från vardagsrummet. Vi har tittat på en brunrandig tapet som inredningsplaneraren föreslog. Brunrandig låter kanske inte så snyggt, men den var faktiskt snygg och skulle passa bra ihop med gammalrosa som jag gärna skulle ha som en färg att gå igen i kuddar och andra textilier i vardagsrummet.

Nästa gång blir det dags för badrummen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar