tisdag 12 oktober 2010

Samtal, samtal och samtal

Jag har inte haft så mycket nytt att komma med angående bygget på ett tag. Det känns ibland som om där inte händer så mycket, men ändå tar det upp en massa tid. Mest tid går det åt för Jonas att ringa alla samtal. Det är samtal till huvudprojekteraren, byggarbetaren, vvs-planeraren, Fortum som ska fixa elen, brunnsborrarna, jordarbetarna, kommunen, firmor som levererar betong, firmor som säljer harkkor (vad heter de på svenska?) o.s.v. Alla dessa skeden olika skeden och leveranser skall dessutom passa ihop både med tidtabellen och budgeten.

Nu har det i alla fall hänt så mycket att såväl vattenbrunnen som hålen för jordvärmen är borrade. Det kommer en massa sånthärnt stendamm då man borrar i berg:


I morgon skall det mätas upp lite vilka olika rör som behövs för dränering runt husgrunderna och dessutom skall stadens gubbar komma dit och mäta ut byggnadernas exakta planering och även Fortums elplanerare skall komma och kolla var elstolparna som behövs för att vi ska få el till tomten skall placeras. Det är lite knepigt att få vardagen att löpa då det innebär att Jonas skall vara på plats på tomten kl 7, 12 och 17 i morgon och tomten är ca 35 km från hans jobb.

Vi har också (åtminstone nästan) avklarat husbyggarens första test och lyckats bygga ett utedass till tomten. Det var dessvärre nödvändigt då bygget är så långt ute i periferin och vi ju kommer att ha människor där och arbeta hela arbetsdagar i mer än ett år framåt. Så här ser nybygget, som ännu kan vara lite dragigt p.g.a. avsaknaden av tak och dörr, ut:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar