måndag 8 augusti 2011

Ditt och datt

Återigen har jag inte hunnit uppdatera i takt med framstegen på byggfronten, så nu kommer igen ett inlägg med inslag av än det ena och än det andra.

Det största är kanske att alla mellanväggar är uppsatta. Här kommer lite bilder från övre våningen:

Trappuppgång till vänster och badrum till höger.

Skrubben intill trappan.

Fotat från Adams rum (han har själv fått välja sovrum) mot tv-rummet.

Bilderna ovan är en vecka gamla och det trevliga är att alla väggar numera är spacklade. Vi är långt ifrån klara med det, men nedre våningen är såpass klar att man kunde grundmåla och se hur det blir. Allt där nere är spacklat två gånger, det mesta tre gånger och somligt fyra gånger. Där som vi vet att det kommer skåp, t.ex. i köket, har vi bara spacklat två gånger, men det som vi velat ha snyggt har vi fått spackla många gånger. I övre våningen är allt spacklat en gång och lite är spacklat två gånger så där finns ännu att göra. Spacklandet har vi alltså skött själva med massor av hjälp av mommo, moffa och pappa.

Jonas pappa har också varit hit och utfört en hel del elarbeten.

Murarna skulle vara borta ett par veckor nu innan de kommer och fixar sitt klart. Brasans glaslucka var sprucken, den hade förmodligen gått sönder i transporten, så vi väntar på en ny och vedspisen har de inte levererat ännu.

Brasan skall ännu bli vit.

I det smalare "facket" närmast skorstenen kommer vedspisen och där som sopborsten står kommer ett fack för vedförvaring. Ovanpå det kommer samma eklaminat som vi har som arbetsbänkar i resten av köket. Längst till höger kommer kylskåp och frys.

I våtutrymmena har timmermannen fått det att hända saker, vilket är trevligt!

Bastu och dusch.

Idag lyfte han, moffa och Jonas även upp balkongdörren.

Utifrån

Inifrån

Och garaget då? Jo, det tekniska utrymmet målade jag grönt med Tikkurilas Remontti-Ässä F452, här är slutresultatet:


Vi tänkte måla hela garagets insida med samma färg, men det blir säkert aktuellt först efter att vi flyttat. Jonas och hans pappa har satt garagedörren på plats och timmermannen satte idag även dörren till tekniska utrymmet och dörren till förrådet bredvid på plats. Det är bra att ha lite låsta utrymmen på bygget, även om det knappast behövs mer än en kniv för att bryta sig in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar