fredag 19 april 2013

Vår röda kompost

Äntligen har vi köpt en kompost (eller kompostor som det egentligen heter)! Jonas önskade sig pengar till en kompost i födelsedagspresent och det fick han också. Det är bra för mig att det är hans kompost för då borde jag ju rimligtvis slippa sköta den. Vi sorterar allt annat avfall från förut så det känns bra att nu kunna sortera bioavfall också. En öppen kompost för trädgårdsavfall byggde vi nog förra sommaren. Som det är nu tömmer vi vårt sopkärl på gåden vart fjärde vecka men kanske vi skulle klara oss med tömning vart sjätte vecka nu.

I köket har vi nu då alltså ett vanligt sopkärl bakom den stora dörren under diskhon och fyra mindre i lådorna intill. Upptill har vi kartong (för mjölkburkar etc.) och kompost och nertill glas och metall. I grovköket har vi också en vanlig skräpkorg, en låda för papper och en mindre låda för batterier. Dessa tömmer jag vid den lokala matbutiken då vi handlar. I garaget har vi några stora lådor där vi sorterar sådant som vi för till avfallscentralen, d.v.s. större metallskrot, elektronikskrot, deponiavfall och farligt avfall. Byggavfall har vi det senaste året haft rikligt av men förhoppningsvis skulle det minska nu.

Imorgon skall jag dessutom bli av med grejer genom sälja en hel del gamla kläder och andra prylar vi inte använder på Sarlinska skolans loppis (kl. 12-16 i skolans aula) så kom dit och handla om ni bor i närheten!

Dessa skall stå under biltaket bara det blir färdigt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar