tisdag 21 maj 2013

Brownie med cheesecake och hallon

Det här är godare än gott! Ännu ett recept du inte borde låta bli att prova alltså!

Browniebotten
225 g smör
4 ägg
4 dl socker
1,5 dl mjöl
en nypa salt
2 dl kakao
2 tsk vaniljessens

Cheesecakelager
225 g färskost
0,5 dl socker
1 ägg
3 msk mjöl

200 g hallon

Du behöver en ugnsform som är ca 23 x 33 cm (min var lite större). 

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, salt och kakao i en annan skål. Tillsätt smöret i äggfluffet och rör jämnt. Tillsätt därefter de torra ingredienserna och vaniljessensen och blanda tills smeten precis går ihop. Jag blandade med elvispen och bra blev det.

Vispa ihop alla ingredienser till cheescaken i en skild skål.

Häll 3/4 av browniesmeten i formen. Häll cheescakelagret ovanpå och ringla därefter på resten av browniesmeten. Dra igenom smeten med en gaffel för att få fram ett mönster av ljus och mörk smet. (Det här funkade inte så bra för mig. Kakan hade nog ett fint mönster då jag satte in den i ugnen men sen var det som om det ljusa skulle ha sjunkit in i det bruna. Det blev kanske lite mycket brun smet ovanpå den ljusa.) Lägg hallonen ovanpå smeten. Grädda i 45 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar